LEIDERSCHAP SUPPORT

Hoe beweeg je om in balans te blijven? Hoe blijf je in balans door te bewegen?

De veelheid en snelheid van opeenvolgende ontwikkelingen geeft sterk behoefte aan een kompas of instrumenten om overeind te blijven en succesvol met de tijd mee te kunnen gaan.

Voor welke verandering en opgave sta je en hoe doe je dat, krachtig meebewegen en toch jezelf blijven?

Deze hulp geeft jou, én jouw leiderschapsteam, de regie in handen voor een succesvolle transformatie. Met ondersteuning van het boek: Zie je Big Picture, transformeer succesvol! We gebruiken hiervan het 3I-model: Identiteit – Inzicht – Initiatief om voor jouw complexe context een adaptieve leiderschap aanpak te kiezen.

Identiteit: Stap zichtbaar in de context

Wie ben je en wat ziet iemand anders van je? Geef vanuit je identiteit betekenis aan de ontwikkelingen in je context.

Zie je Big Picture in woorden en beelden en gebruik je beide hersenhelften. Dit wordt direct door jezelf en anderen erkend en gezien en verhoogt het begrip en de interactie. Ervaar de kracht van visualisatie.

Ga van je growth mindset naar je benefit mindset om om te kunnen gaan met de complexe ontwikkelingen. Breng balans in je interne gerichtheid: je oorsprong (DNA) en je externe gerichtheid: effect transformatie en je gedrag.

Inzicht: Pak het stuur in handen

Herken de bril die je vanuit je eigen drijfveren opzet. Je bewustwording en bewustzijn geeft inzicht in de causaliteit van je gedrag. Hierdoor zie je het onderliggende mechanisme en de gevolgen daarvan.

Krijg zicht en inzicht op je drijfveren, leervermogen, verandervermogen en LEIDERSCHAP om vervolgens een passende keuze te maken.

Creëer met je eigen brein mede het collectieve brein van je team.

Initiatief: Laat de rem los en geef gas

Bepaal het gedrag van jezelf. Maak je zichtbaar en geef jezelf positie. Maak op basis van je eigen inzichten keuzes die leiden tot passend handelen. Verdiep en verbreed hiermee je eigen kaders en laat je identiteit weer groeien.

Oefen invloed uit op je context met je visie. Zie kansen met je strategie. Durf aan je verlangens toe te geven met je mensbeeld. Verbeter zaken met je procesinzicht.

Wil, kan en doe: verlang, experimenteer, blijf vaardig, verbind en beweeg. Kies je bewegingen.