Hubèrt de Groot

Hi! Ik ben Hubèrt de Groot, facilitator, trainer en visual consultant. Ik help mensen en organisaties om samen beter te presteren. Met de kracht van visualisatie bij change, visie, strategie, teams, leiderschap, cultuur en slagvaardig samenspel. Ik heb ruime ervaring als manager én facilitator. Ik ben energiek en verbindend in mijn samenwerking met leiders en professionals. Ik help het gehele plaatje (Big Picture) én de details te zien. Hiermee bouw ik bruggen en maak ik slagvaardig veranderen in professioneel samenspel mogelijk. Hier ligt mijn passie en werkplezier.

Ruime Ervaring

Ik heb ruime ervaring als manager, adviseur en visual facilitator. Als manager HR in bedrijven als V&D, McDonald’s, Hanzevast Capital en Wildlands. Als consultant bij Beljon + Westerterp en Mandev Benelux. Sinds 2014 heb ik een eigen bedrijf: Seeing is Doing, voorheen Visual Facilitator.

Wie help ik bij de Verandering?

Ik help organisaties, bedrijven, ondernemers, leiders en professionals in de profit- en nonprofitsector bij hun gedeelde opgave naar succes. Klanten geven mij het volgende terug: mijn energie, deskundigheid, betrokkenheid, stevigheid en plezier.

Meetings

Ik faciliteer meetings, workshops, events en sessies met passie en volop beweging. Als voorzitter leid ik vergaderingen naar hogere resultaten en een klimaat waarin mensen gehoord, gezien en gewaardeerd worden.

Teams

Vanuit mijn teamsport (ijshockey) verleden is mijn passie voor het werken met teams ontstaan. Samenspelen is soms een fantastisch feest en soms onthutsend, máár altijd weer gericht op de volgende wedstrijd. Ik train, coach en faciliteer teams met energie en dynamiek naar betere prestaties en samenspel. Ik help teams in de Obeya (grote kamer) met óók het zichtbaar maken van de onderstroom. Ik werk samen met experts in mijn netwerk.

Leiderschap

Als voormalig districtsvoorzitter van de NCD heb ik goed zicht gekregen op de wereld van directeuren en leiders. Ik ondersteun directeuren, ondernemers en leiders bij het inspirerend kunnen uitoefenen van hun rollen in deze complexe wereld met een context gerichte leiderschapsstijl.

Visualisatie

Ik heb mij gespecialiseerd in het visueel management. Ik geef meetings, teams en leiders meer rendement met de kracht van visuele werkvormen en tools. Als zakelijk tekenaar leg ik met graphic recording zaken vast op grote graphic walls en op digitale tools. Ik train ook anderen om deze skills in hun rol toe te passen.

Kennis

Vroeger vond ik buiten spelen en sporten leuker dan lezend leren. Inmiddels ben ik niet meer te stuiten. Ik heb mijn kennis opgebouwd met human resource management, bedrijfskundig management, visual management, design thinking, facilitative leadership, business model innovatie en leiderschap met obeya. Ik ben co-auteur van het boek ‘Zie je Big Picture, transformeer succesvol’. Een boek voor de eigentijdse leider en professional in de digitale transformatie.

Zintuigen

Als kookliefhebber maak ik ook mooie zintuiglijke combinaties van gerecht en gezelschap.

Welke vragen heb je? Waar loop je tegen aan? Waar zou je bij geholpen willen worden? Wil jij ook de kracht van visualisatie ervaren?

In Gesprek

Hoe zou je het vinden als we samen het speelveld eens betreden en in gesprek gaan om te zien wat ik voor je kan doen?

Voor meer informatie over mij bekijk mijn LinkedIn profiel »

Hubèrt de Groot