Mijn beweging naar Visualisatie in mijn werkaanpak

Ik ben Hubèrt de Groot: expert in het faciliteren van professionals, teams, leiders en meetings. Ook coach ik executives en verzorg ik maatwerk incompany trainingen. Sinds 2014 heb ik mij ook gespecialiseerd in visual facilitating. Ik help anderen betekenisvol te bewegen en samen hun gedeelde opgave te realiseren. Dit is is waar ik het allemaal voor doe.

Na vele mooie leidinggevende en expert rollen in het werk van mens en organisatie startte ik in 2014 mijn eigen bedrijf: Visual Facilitator dat nu Seeing is Doing heet. Visueel doen en denken, team- en samenwerkingsmethodieken en mijn jarenlange praktijkervaring zijn hierbij mijn belangrijkste tools. Al vanaf mijn actieve ijshockey passie, lang geleden, heb ik grote interesse in hoe mensen samenwerken en met elkaar tot mooie prestaties kunnen komen.

Zelf ben ik dus ook altijd in beweging. Ik ben een life-time learner & doener. Zie graag meerdere perspectieven en hierdoor beter passende oplossingen. Ik geloof in de kracht van de complete mens. Hoofd, hart, geweten en lichaam met een op de toekomstgerichte benefit mindset. Als thuiskok maak ik ook mooie combinaties van zintuigen, ingrediënten en leuke mensen.

Maar hoe ontdekte ik nu de kracht van visualisatie? Ik kreeg 10 jaar geleden voor mijn verjaardag het boek van David Sibbet: Visual Meetings. Ik was direct geraakt. Dit is wat ik aanvullend in mijn werk wilde doen: Visual Facilitation! Maar ik kon helemaal niet tekenen! Ik dook toen diep in David zijn werk: Visual Consulting, Visual Leadership en Visual Teams en liet mij ook door hem trainen. Tegelijk maakte ik mij met veel oefenen de tools van Bikablo eigen.

Ik heb hierdoor de kracht van visualisatie ervaren: beter voorstellingsvermogen, slagvaardiger samenwerking, meer plezier, groter denkvermogen, betere opbrengsten en een sterker collectief geheugen. Zaken blijven beter mentaal en visueel hangen. Dit wil ik anderen ook graag laten ervaren en daarom pas ik het toe bij hun vraagstukken en train ik hen hierin.

Ook heb ik als co-auteur een boek hierover geschreven: ‘Zie je Big Picture, transformeer succesvol!’ Een boek voor de eigentijdse leider en professional die krachtig wil bewegen vanuit een goede balans van identiteit, inzicht en initiatief. Zijn, zien en doen!

Mensen willen gehoord, gezien, gewaardeerd en geraakt worden, jij vast ook wel. Visualisatie gaat je hierbij helpen! Met visuele powertools als: modellen, metaforen, meetings, templates, obeya room, roadmaps, storymaps en digitale tools. Dynamisch, zichtbaar en voelbaar raak!

Kun jij ondersteuning gebruiken bij je bijeenkomst, organisatieontwikkeling, visie & strategie, leiderschap, teamontwikkeling, gedragsverandering of resultaatverbetering? Wil je leren om het zelf visueel toe te kunnen passen? (het is mij ook gelukt) Of wil je je meeting met visual recording laten tekenen?

Wil je met mij en mijn netwerk samenwerken? Neem dan contact met mij op om samen tot zichtbare en werkbare oplossingen te komen.

Voor meer informatie over mij bekijk mijn LinkedIn profiel »

Hubèrt de Groot