Hubèrt de Groot

Hi! Ik ben Hubèrt de Groot, facilitator, visual strateeg, trainer en coach. Ik help mensen en organisaties om samen beter te presteren. Met de kracht van visualisatie bij change, visie, strategie, teams, leiderschap, cultuur en slagvaardig samenspel. Mensen vinden mij energiek en verbindend in mijn samenwerking met leiders en professionals. Ik help je het gehele plaatje (Big Picture) én de details te zien. Hiermee maak ik slagvaardig veranderen in professioneel samenspel mogelijk.

Ervaring

Ik heb vele jaren ervaring als manager, adviseur en visual facilitator. Sinds 2014 heb ik een eigen bedrijf: Seeing is Doing, voorheen Visual Facilitator.

Wie en hoe help ik bij de Opgave?

Ik help organisaties, bedrijven, ondernemers, leiders en professionals in de profit- en nonprofitsector bij hun gedeelde opgave naar succes. Klanten geven mij het volgende terug: mijn energie, deskundigheid, betrokkenheid, stevigheid en plezier.

Meetings

Ik faciliteer meetings, workshops, events en sessies met energie, passie en volop beweging. Als voorzitter leid ik vergaderingen naar hogere resultaten en een klimaat waarin mensen gehoord, gezien en gewaardeerd worden.

Teams

Vanuit mijn teamsport (ijshockey) verleden is mijn passie voor het werken met teams ontstaan. Samenspelen is soms een fantastisch feest en soms onthutsend, máár altijd weer gericht op de volgende wedstrijd. Ik train, coach en faciliteer teams met energie en dynamiek naar betere prestaties en samenspel. Ik help teams in de Obeya (grote kamer) met óók het zichtbaar maken van de onderstroom.

Leiderschap

Als voormalig districtsvoorzitter van de NCD heb ik goed zicht gekregen op de wereld van directeuren en leiders. Ik ondersteun directeuren, ondernemers en leiders bij het inspirerend kunnen uitoefenen van hun rollen in deze complexe wereld met een context gerichte leiderschapsstijl.

Visualisatie

Ik heb mij gespecialiseerd in het visueel management. Ik geef meetings, teams en leiders meer rendement met de kracht van visualisatie. Als zakelijk tekenaar leg ik met visual recording zaken vast op grote graphic walls en op digitale tools. Ik train ook anderen om deze skills in hun rol toe te passen.

Kennis

Ik heb mijn kennis opgebouwd met human resource management, bedrijfskundig management, visual management, design thinking, facilitative leadership, business model innovatie en leiderschap met obeya. Ik ben co-auteur van het boek ‘Zie je Big Picture, transformeer succesvol’. Een boek voor de eigentijdse leider en professional in de digitale transformatie.

Zintuigen

Als kookliefhebber maak ik ook mooie zintuiglijke combinaties van gerecht en gezelschap.

Welke vragen heb je? Waar loop je tegen aan? Waar zou je bij geholpen willen worden?

In Gesprek

Hoe zou je het vinden als we samen het speelveld eens betreden en in gesprek gaan om te zien wat ik voor je kan doen?

Voor meer informatie over mij bekijk mijn LinkedIn profiel »

Hubèrt de Groot