Spreker en Graphic Recorder op Nationale Directeurendag Kinderopvang en Basisonderwijs.

Mede vanuit het platform Hi Teaming mocht ik gisteren spreken en visualiseren op de Nationale Directeuren dag Kinderopvang en Basisonderwijs. Heel goed georganiseerd door het Haags Congres Bureau van #Elwin Veldhuis en met fijn dagvoorzitterschap van #Kelly Libregts

De sprekers waren in deskundig gezelschap van #Sonja Stalfoort, #Theunis Schaafstra, #Sandra de Leeuw, #Judith Proost en #Marieke Groenewold.

Sonja nam ons aan de hand van haar boek ‘De Klant Energieke Organisatie’ mee naar toekomstbestendig ondernemen en hoe klanten je organisatie positief kunnen laden. Teun had mooie praktijkvoorbeelden met de mens als succesfactor en dat interactie de kwaliteit bepaalt. Willy toonde ons als grondlegger van Edu Scrum de tree of trust en mooie praktijkvoorbeelden van vrijmoedige kinderen die met een agile mindset en ownership beter leren en presteren. Sandra en Judith gaven een inkijk in hun pedagogisch huis en hun kompas met als middelpint ‘wij zien jou’ met de kracht van op de stip staan. Marieke gaf inzicht in de zijnskenmerken van hoogbegaafdheid bij kinderen en met welk perspectief wij reageren op elkaars prikkels.

En ik heb gesproken over bouwen aan schitterende teams waarin mensen gezien, gehoord en gewaardeerd worden. Hoe je met vertrouwen, vrijmoedigheid en verschil maken energie in je team kunt vrijmaken. Wat je kan doen om een vrijmoedig team te laten werken en hoe je zorgt dat er onbevreesd wordt gepresteerd. Hoe breng je de nieuwe realiteit van samenwerken in de praktijk? Het is een kwestie van rem eraf: veilig maken, gas erop: voortgang maken, onzichtbare: visueel maken. De kracht van visualisatie toepassen in je werk in je rol van directeur en met je team. Samen de Big Picture én de details zien. De deelnemers tekenden hun team, gingen met elkaar in gesprek over verbeteringen in hun dagelijkse praktijk en presenteerden een aantal visuals waarmee ze de volgende dag aan de slag konden gaan.

Voor mijn presentatie had ik een Big Picture Hi Teaming voorbereid waarmee ik de interactie met de deelnemers had. Tijdens de presentatie van mijn medesprekers tekende ik eerst hun verhaal op in mijn schetsblok om vervolgens in de korte pauzes snel een Big Picture van de gehele dag te maken. (zie beide foto’s)

Met dank ook aan #Hans van der Loo en #Patrick Davidson voor hun boek Teaming, waar ik mede mijn inspiratie en kennis uit heb kunnen halen!

Plaats een reactie